perjantai 22. maaliskuuta 2013

Ammattisanastoa á la Dressmann.

Viikon tehtävänä on esitellä oman liikkeemme sanastoa. Jokaisella liikkeellä on oma "slangi". Esittelen tässä postauksessa Dressmannin (erityisesti Salon myymälän) oman terminologian.

1. Kokopylpyrät. 
- Ne pienet hauskat ympyrät, jotka napsautetaan kiinni hengareihin jotta koon katsominen olisi helpompaa.2. "Egyptiläinen puuvilla, paras puuvilla."
- Tämä lausahdus on saanut hieman vitsikkään maineen liikkeessämme. Painotamme aina, että egyptiläinen puuvilla on parasta ja muut kommentit ovat virheellisiä. Muistakaa se.3. Pima cotton.
- USA:sta kotoisin oleva puuvillalaatu. Se on kestävämpää kuin tavallinen puuvilla, ja on siksi yksi maailman parhaista puuvillalaaduista.4. Windsor/Four in hand/Prince Albert.
- Kravattisolmut. 
Windsor-solmu on paksu kravattisolmu, jota käytetään tärkeissä tilaisuuksissa. Sitä suositellaan käytettäväksi paitojen kanssa, jossa on levitetyt kaulukset.
Four in Hand on varmasti maailman käytetyin solmu. Se on malliltaan pitkähkö, mutta kapea.
Prince Albert tunnetaan myös nimellä kaksoissolmu. Nimensä mukaisesti se kierretään solmulle kahdesti. Kaksoissolmu sopii lähes jokaisen solmio- ja paitamallin kanssa.5. S'100
- Eräs villalaatu, joka on tavallista villaa hienompaa ja kiiltävämpää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti